Dakgoot onderhoud

Dakgoot onderhoud door DRS

Dakgoot onderhoud kan ernstige schade voorkomen. DRS komt bij u langs om uw dakgoot een onderhoudsbeurt te geven. Een dakgoot met lekkage kan vervelende resultaten opleveren, dit kan zijn; het tikken van regendruppels op de zonneschermen of natte plekken op het straatwerk. Deze gevolgen zijn nog te overzien. Echter als een dakgoot langdurig lekkage vertoont, zal op den duur ook houtrot kunnen ontstaan. Met houtrot als gevolg kunnen er bij dakgoot onderhoud hogere kosten ontstaan. Bij het dakgoot onderhoud die DRS uitvoert wordt het houtwerk niet aangetast, doordat de huidige dakgoot niet gedemonteerd wordt. Het is wel mogelijk om het rotte hout door DRS te laten herstellen.

Levensduur 50 jaar

De fabrikant heeft het EPDM uitbundig getest onder zeer extreme situaties, dit samen met de correcte verwerking van DRS, geeft de conclusie dat bij de gerenoveerde dakgoot de verwachte levensduur van 50 jaar gerealiseerd kan worden.

Werkwijze dakgoot onderhoud

Dakgoot onderhoud ziet er als volgt uit; allereerst wordt er een steiger opgebouwd volgens de laatste veiligheidseisen. De volgende stap is het reinigen van de huidige dakgoot. De modder en het blad wat in de dakgoot aanwezig is wordt eruit verwijderd. Als de dakgoot nat is, wordt de dakgoot droog gemaakt. Als de dakgoot schoon en droog is wordt deze grondig gereinigd met een staalborstel, hierdoor wordt de corrosie en de hardnekkige vervuiling van de zinklaag verwijderd. De vervuiling die is losgekomen van de zinken dakgoot wordt ook uit de goot verwijderd. Nu de goot vrij is van verontreinigingen kan de dakgoot worden behandeld met een sterke reiniger. Nu is de dakgoot volledig gereinigd. De volgende stap is het aanbrengen van de hechtprimer, aan deze hechtprimer hecht de resistit Esk EPDM. Als de primer is aangebracht moet deze een tijdje drogen.

Als de Primer is gedroogd kan het EPDM in de dakgoot verwerk worden. De strook EPDM wordt deel voor deel in de dakgoot gerold, met een drukroller wordt de strook strak in de huidige goot gerold. De kraal van de dakgoot wordt met een fohn thermisch gelast. Hierdoor is er een goede waterdichte verbinding tussen het EPDM en de oude zinken dakgoot. Vervolgens worden de hoeken gevouwen en thermisch gelast. Nu is de dakgoot voorzien van een nieuwe bekleding van EPDM. Nu moet alleen nog de HWA (hemelwaterafvoer) gemonteerd worden. Deze HWA wordt ook thermisch gelast op de strook EPDM, de dakgoot is nu in zijn geheel waterdicht. Op dakgoot onderhoud geeft DRS 10 jaar garantie.

Ook op Whatsapp bereikbaar
Tel: 0575 757111

Duurzaam
Landelijke dekking
10 jaar garantie
Online offerte aanvraag
Advies van een specialist
50 jaar levensduur

10 jaar garantie

50 jaar levensduur

Landelijke dekking

Direct een offerte aanvragen

Klik hier en volg ons stappenplan of vraag direct online een offerte aan.