Dakgoot onderhoud

Dakgoot onderhoud door DRS

Dakgoot onderhoud kan ernstige schade voorkomen. DRS komt bij u langs om uw dakgoot een onderhoudsbeurt te geven. Een dakgoot met lekkage kan vervelende resultaten opleveren, zoals het tikken van regendruppels op zonneschermen of natte plekken op het straatwerk. Deze gevolgen zijn nog te overzien. Echter, als een dakgoot langdurig lekkage vertoont, kan op den duur ook houtrot ontstaan. Met houtrot als gevolg kunnen bij dakgoot onderhoud hogere kosten ontstaan. Bij het dakgoot onderhoud dat DRS uitvoert, wordt het houtwerk niet aangetast doordat de huidige dakgoot niet gedemonteerd wordt. Het is wel mogelijk om het rotte hout door DRS te laten herstellen.

Levensduur 50 jaar
De fabrikant heeft het EPDM uitbundig getest onder zeer extreme situaties. Samen met de correcte verwerking van DRS, geeft dit de conclusie dat de gerenoveerde dakgoot een verwachte levensduur van 50 jaar kan hebben.

Werkwijze dakgoot onderhoud
Het dakgoot onderhoud verloopt als volgt: Er wordt een steiger opgebouwd volgens de laatste veiligheidseisen. De huidige dakgoot wordt gereinigd, waarbij modder en bladeren worden verwijderd. Als de dakgoot nat is, wordt deze droog gemaakt. Vervolgens wordt de dakgoot grondig gereinigd met een staalborstel om corrosie en hardnekkige vervuiling van de zinklaag te verwijderen. De losgekomen vervuiling wordt uit de goot verwijderd. De dakgoot wordt behandeld met een sterke reiniger. Na het drogen van de primer wordt de resistit Esk EPDM aangebracht. Het EPDM wordt deel voor deel in de dakgoot gerold en strak vastgerold met een drukroller. De kraal van de dakgoot wordt thermisch gelast met een fohn om een goede waterdichte verbinding tussen het EPDM en de oude zinken dakgoot te creëren. De hoeken worden gevouwen en thermisch gelast. De HWA (hemelwaterafvoer) wordt gemonteerd en thermisch gelast op het EPDM. De dakgoot is nu volledig waterdicht. DRS biedt 10 jaar garantie op dakgoot onderhoud.

Ook op Whatsapp bereikbaar
Tel: 0575 757111

Duurzaam
Landelijke dekking
10 jaar garantie
Online offerte aanvraag
Advies van een specialist
50 jaar levensduur

Neem direct contact met ons op voor meer informatie.