Dakgoot vervangen

Dakgoot vervangen

Heeft u problemen met uw dakgoot, zoals het veroorzaken van schade aan zonneschermen of natte plekken op het straatwerk? Hoewel deze problemen in eerste instantie niet ernstig lijken, kan langdurige blootstelling aan vocht leiden tot houtrot. Bij dakgootrenovatie kan het herstellen van houtrot leiden tot hogere kosten. Bij de dakgootrenovatie die DRS uitvoert, wordt het houtwerk niet aangetast doordat de huidige dakgoot niet gedemonteerd wordt. Het is wel mogelijk om het rotte hout door DRS te laten herstellen. De dakgootlekkage wordt verholpen door middel van een renovatie.

Een lekkende dakgoot kan veel problemen veroorzaken, zoals waterschade aan uw pand of woning. Het is daarom belangrijk om een lekkende dakgoot zo snel mogelijk te laten repareren om verdere schade te voorkomen. DRS helpt u graag verder. Lees hieronder alles wat u moet weten over dakgootlekkages.

Mijn dakgoot lekt. Laten vervangen?

Om verdere schade te voorkomen, adviseren wij u om uw lekke dakgoot zo snel mogelijk te laten repareren. Neem contact op met DRS en maak direct een afspraak voor het repareren van uw dakgoot.

Hoe is de lekkage in mijn dakgoot ontstaan?

Wanneer uw dakgoot lekt op de naad, zijn de naden van uw dakgoot versleten of verweerd.
Het weer heeft invloed op het materiaal van de dakgoot.
Uw dakgoot of regenpijp is verstopt. In de loop der tijd kan er van alles door uw dakgoot spoelen, zoals takken, bladeren, vogelnesten, stukken dakpannen of opgewaaid plastic.
Door het ophopen van organische resten kan een laagje humus ontstaan, waarin wormeneitjes zich kunnen ontwikkelen. Dit kan leiden tot wormen in de dakgoot.

Hoe kan ik de plek van de lekkage opsporen?

Het opsporen van een dakgootlekkage is over het algemeen vrij eenvoudig. Meestal bevindt het lek zich bij een van de naden of op een plek waar vuil zich in uw lekke dakgoot heeft opgehoopt. Door met een waterslang vuil weg te spoelen, ziet u direct waar het water naartoe stroomt. Loop alle hoeken en kiertjes van uw dakgoot nauwkeurig langs om het lek zelf op te sporen. Als u de lekkage niet kunt vinden, vraag dan een professional van DRS om hulp.

Wat kost het om een dakgoot te vervangen?

Wilt u weten wat de exacte kosten zijn voor uw eigen situatie? Bij het kopje “offerte aanvragen” kunt u eenvoudig uw gegevens invullen. Binnen 5 werkdagen ontvangt u van ons een offerte.